Fashionable backpacken

Backpacken, dat is toch niet iets voor een fashionable persoon? Jawel hoor, want tegenwoordig kun je flashpacken. Dit is eigenlijk de luxe variant van backpacken. Het grote voordeel van backpacken is namelijk dat je een land volledig leert kennen. Waar je normaal gesproken 2,5 week op één of maximaal twee plekken zou verblijven, verblijf je nu op veel meer plaatsen. Om de twee á drie dagen vertrek je naar een nieuwe bestemming. Hierdoor krijg je een veel beter beeld van het land en daarnaast heb je erna ook het gevoel dat je écht gereisd hebt.

Flashpacken, hoe doe je dat?

Fashionable flashpacken, dat klinkt moeilijk. Maar dat is het helemaal niet. Allereerst maak je de keuze om een koffer mee te nemen in plaats van een rugzak. Een koffer reist namelijk net iets chiller en daarnaast kan er meer in. Wanneer je namelijk fashionable gaat reizen, dan wil je natuurlijk wel voldoende kleding en schoenen meenemen. Echter: het is geen ultieme luxe resort vakantie, dus daar dien je je garderobe wel op af te stemmen.

Luxe hostels

Je hoeft niet persé in hotels te slapen: deze zijn namelijk erg prijzig en daarnaast zul je veel buiten zijn om de omgeving te ontdekken. Je kunt dus beter kiezen voor budget hotels of luxe hostels. Zeker wanneer je met je partner reist, dan wil je niet in een stinkende dorm room gaan slapen. Daarom kun je in veel luxere hostels ook kiezen voor privé kamers.

Welk land?

Er zijn talloze landen om uit te kiezen, en eigenlijk is het in al deze landen mogelijk om te flashpacken. Zelfs in landen als Nepal heb je redelijk goede hotels en hostels voor een fijn prijsje. Zo kun je toch fashionable op reis voor een zachte prijs. Denk er wel aan dat het vliegticket altijd een prijzige aangelegenheid blijft.