Haarverzorging

Het wordt vaak vergeten, maar die weelderige haardos op je hoofd heeft ook verzorging nodig. Elke dame en heer wil graag rondlopen met gezond en glanzend haar, maar dat krijg je niet zomaar. Daar zul je iets voor moeten doen. Met de volgende tips heb jij in no-time een mooie haardos!

Shampoo, conditioner en haarmasker

Een goede shampoo en conditioner zijn essentieel voor een mooie haardos. Het beste kun je deze bij de kapper halen. Het kost wel wat meer dan een gemiddelde fles shampoo in de supermarkt, maar het resultaat is er ook naar. Ook kun je meteen vragen naar een goed haarmasker. Want met een fijn haarmasker krijgt jouw haar weer een flinke boost.

Vermijd hitte tools

Wil je graag glanzend en gezond haar? Probeer stijltangen, föhns en alle andere hitte tools zo veel mogelijk te vermijden. Deze tools zijn echte killers voor je haar. Mocht je je haar toch willen föhnen, gebruik dan de koude-lucht stand op je föhn. Dit is veel beter.

Regelmatig bijknippen

Vergeet niet regelmatig naar de kapper te gaan om je haar te laten bijpunten. Je haar zal gezonder zijn en zal minder snel breken wanneer het netjes is bijgeknipt. Gespleten haarpunten zijn namelijk echt heel erg lelijk en de enige manier om hier vanaf te komen is om ze af te knippen.

UV Bescherming voor je haar

In de zomer is het belangrijk dat je een UV beschermer gebruikt voor je haar. Veel dames vergeten dit, maar ook je haar is gevoelig voor de schadelijke UV stralen van de zon. Het haar wordt droog en de kleur vervaagt razendsnel. Door een goede beschermende factor te gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld een spray kun je ervoor zorgen dat je haar glanzend, gezond en shiny blijft.