Huidverzorging

Het grootste orgaan van ons lichaam is de huid. De huid heeft best iets te verduren omdat het elke dag wordt blootgesteld aan van alles. De huid beschermt je tegen vuil, straling en micro-organismen. Daarom is het van belang om de huid goed te verzorgen.

De huid en de functies daarvan

De huid is samengesteld in drie lagen. De opperhuid is de buitenste laag. In deze dunne laag worden huidcellen aangemaakt en dient voor bescherming van buitenaf. De laag die daaronder ligt is de lederhuid, die onder meer de huid soepel- en stevigheid geeft. Dan heb je het onderhuidse bindweefsel waar vetcellen worden geproduceerd, die vervolgens een vetlaag onderhuids vormen. De functies die de huid heeft zijn:

  • het beschermen tegen ziektekiemen
  • de lichaamstemperatuur wordt in de lederhuid gereguleerd
  • de huid maakt vitamine D aan door blootstelling aan zonlicht
  • de huid scheidt overtollig vocht af.

Waarom een goede huidverzorging?

Iedereen heeft een ander huidtype: een vetarme huid of juist vettig, een soepele of trekkerige huid, gevoelige huid of allergische, rode of onzuivere huid; alles is mogelijk. Iedereen moet de huid dus anders verzorgen. Tevens verandert de huid in de loop van je leven. Wanneer je ouder wordt, is de huid minder elastisch en is het dunner dan een jongere huid. Je huidtype, leeftijd en gezondheidstoestand vragen om een goede huidverzorging.

Gezichtsverzorging

Het is van belang dat je je huid de benodigde dagelijkse verzorging geeft. Het grondig reinigen en een goede vochtinbrengende huidverzorging helpt jouw huid gezond te blijven. Om je gezicht goed te verzorgen, kun je het beste deze stappen volgen: reinigen, verzorgen, aanvullen.

Renigen

Reinig je gezicht zowel elke ochtend als avond. Zo vermijd je dat poriën verstopt raken en je huid grauw van kleur wordt. Stem je reinigingsproduct af op wat je huid nodig heeft.

Verzorgen

Daarna verzorg je je gezicht met een crème of emulsie. Deze huidverzorgingsproducten geven bescherming tegen alles wat ongunstige uitwerkingen heeft op je huid.

Aanvullen

Gebruik aanvullende huidverzorgingsproducten om je huid te voeden en om een frisse teint te creëren. Doe dit met een serum, gebruik speciale oogcrème of scrub je gezicht waarna je een maskertje opdoet.