Koffie is gezond

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat koffie wel degelijk gezond is! Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je tientallen kopjes per dag drinkt, maar het is geen enkel probleem om de dag te beginnen met een good old bakkie pleur. Waarom koffie gezond is? Dat vertellen we je graag!

  1. Koffie is goed voor de huid. Het is namelijk bewezen dat cafeïnevrije koffie een positief effect heeft op het voorkomen van huidkanker. Ook het risico op andere soorten kanker zoals bepaalde vormen van baarmoederhalskanker en prostaatkanker neemt af wanneer er koffie wordt gedronken.
  2. Heb je last van diabetes of heb je hartproblemen? Verleng je leven door dagelijks een paar kopjes koffie te drinken! Overigens is het voor hartpatiënten beter om de cafeïnevrije variant te verorberen: net zo lekker en beter voor het hart.
  3. Ook onze hersenen worden beter van het drinken van koffie. Zo kan koffie je hersenen beschermen tegen de negatieve effecten van cholesterol. Daarnaast komt dementie minder voor bij fervente koffiedrinkers, blijkt uit onderzoek. Ook is uit onderzoek gebleken dat koffiedrinkers 10% minder kans te hebben op een depressie.
  4. Koffie maakt je alert, waardoor je met een power stoot de dag kunt beginnen. Vooral mensen die slecht kunnen opstaan 's ochtends, kunnen veel baat hebben bij een kopje heerlijke koffie. Het verhoogt de reactiesnelheid, waardoor je veiliger naar je werk kunt rijden. Daarom is het wel aan te raden om 's avonds laat geen koffie meer te drinken. Dit heeft namelijk een nadelig effect op je vermogen om lekker te slapen.

Het koffie masker

Het fijne aan koffie is dat je het ook als masker kunt gebruiken. Gemalen koffie is namelijk goed tegen roodheid en het bevordert de doorbloeding. Het zorgt er voor dat wallen verminderen en het voorkomt ontstekingen en zwellingen. Ideaal! Meng twee theelepels gemalen koffie met 1tl cacao en 1tl citroensap. Voeg hier 2 el honing aan toe en meng goed door elkaar. Vervolgens aanbrengen en 20 minuten laten intrekken. Afspoelen met lauwwarm water en vervolgens droog deppen. Hallo stralende huid!

Om op zoek te gaan naar geschikte koffie, hoef je maar het internet op te gaan. Zoeken kan via google, een producten vergelijker als beslist of bestel direct bij een koffiespecialist als Koffie thee plaza. Binnen 1 a 2 dagen heb je je koffie al in huis en kun je aan de slag!

bron: Koffiebonen.info