Make up tips

Make-up producten zijn fantastische producten waarmee je jezelf mooier kunt maken. Er is heel veel verschillende make-up te vinden, en het is best lastig om juist die producten eruit te pikken die goed zijn voor jouw huidtype, huidskleur, oogkleur en haarkleur. Daarom hebben we enkele beauty tips voor je op een rijtje gezet. Gebruik de tips en kom helemaal flitsend voor de dag op jouw date, werk, school of feestje!

Welke kleur oogschaduw?

Oogschaduw is een fijn product om je ogen te laten opvallen. Maar welke kleur oogschaduw is geschikt voor jouw oogkleur? Er zijn ontzettend veel kleuren oogschaduw op de markt gebracht, zowel van high end make-up merken zoals MAC en Chanel als van budgetmerken zoals Catrice en Essence. Verder kun je nog kiezen uit glitterende, matte en metallic oogschaduw. De juiste kleur oogschaduw is niet alleen afhankelijk van je oogkleur, maar ook van je haarkleur en huidskleur. Maar voor nu gaan we even uit van de oogkleur.

Bruine ogen

Bij bruine ogen staan kopertinten en bronstinten heel erg mooi. Ook ecru, zachtroze, champagnekleur en khaki groen zijn mooie kleuren voor bruine ogen.

Blauwe en grijze ogen

Bruintinten en taupe/grijs tinten zijn heel erg mooi op jouw ooglid. Ook paarsachtige en blauwachtige kleuren zijn heel erg geschikt bij jouw oogkleur.  

Groene ogen

Brons, bruin en goud doen het erg goed op groene ogen. Verder kun je kiezen voor een mooie mosgroene kleur en de neutralere beige en abrikoos kleuren.

Zwart en grijs zijn kleuren die passen bij elke oogkleur. Het is bijvoorbeeld mooi om een smokey eye look te maken met zwart, grijs en een fellere kleur zoals paars of groen. Hoewel smokey eyes bij elke oogkleur staan, staan ze niet bij elke oogvorm. Hou daar dus rekening mee.
 
Tip: wil je graag experimenteren met verschillende kleurtjes oogschaduw? Er zijn veel goedkope en kwalitatief goede oogschaduw palletten te koop, bijvoorbeeld van Sleek.