Make up

De meeste vrouwen dragen praktische elke dag wel íets van make-up: een likje mascara of wat poeder of blush. Wanneer dames een avondje gaan stappen, dan gaan ze pas echt los met make-up: funky felle ooglooks met mooie lipstick. Oftewel: make-up is een belangrijk deel in het leven van een vrouw. De meeste dames voelen zich prettiger met een beetje make-up op. Er zijn heel veel verschillende soorten make-up. We hebben een lijstje gemaakt waar we enkele make-up producten opnoemen én uitleggen wat ze precies doen.

Foundation: dit is een huidskleurige crème die je huid een egale look geeft. Bij foundation is het zeer belangrijk om de juiste kleur te nemen. Te licht of te donker zorgt namelijk voor een masker effect.  

Concealer: voor hardnekkige plekjes of bijvoorbeeld blauwe kringen onder de ogen kun je concealer gebruiken. Dit is eigenlijk een geconcentreerde foundation die je plaatselijk aanbrengt.

Poeder: om het geheel een egale look te geven, kun je alles nog even afpoederen. Een huidskleurige of doorschijnende poeder zorgt ervoor dat het gezicht niet meer shiny is door de foundation.

Blush: een blush is een gekleurd poeder, meestal in een rozige kleur, dat je aanbrengt op de appeltjes van de wangen. Dit zorgt voor een gezonde en frisse uitstraling.

Highlighter: een glanzend, lichtgekleurd poeder noemen ze ook wel een highlighter. Hiermee kun je de hoger geplaatste delen van je gezicht nog eens extra benadrukken. Highlighter breng je aan onder je wenkbrauw en op de jukbeenderen.

Oogpotlood: een oogpotlood is een kohlpotlood waarmee je een lijntje boven of onder het oog kunt tekenen. Dit zorgt voor een intensere blik. Het is mogelijk om dit lijntje iets te vervagen met een kwastje voor een iets subtielere look.

Eyeliner: een eyeliner komt in meerdere vormen, bijvoorbeeld een vloeibare eyeliner en een gelliner. Deze producten doen hetzelfde als een oogpotlood, maar ze zorgen wel voor een harder en feller lijntje. Een eyeliner kun je ook lastig vervagen, dus het geeft een hardere blik.

Oogschaduw: met oogschaduw is een gekleurd poeder waarmee je een kleurtje kunt aanbrengen op het ooglid. Wanneer je meerdere kleuren oogschaduw in elkaar laat overlopen kun je heuse kunstwerkjes op je ogen maken.

Mascara: Dit is een substantie die je op je wimpers aanbrengt. Het resultaat is langere, meestal zwarte, gekrulde wimpers voor een open oogopslag.

Lipstick: Een lippenstift, oftewel lipstick, is een creamy product dat kleur afgeeft op de lippen. Het resultaat zijn mooie gekleurde lippen.

Lipgloss: Wanneer je een glanzend laagje op je lippen wil, dan kun je een lipgloss gebruiken. Lipgloss is een semi vloeibare substantie die je met een kwastje of applicatortje op je lippen aanbrengt. Sommigen zijn praktische kleurloos, maar er zijn ook lipglossjes te koop die wel gekleurd zijn.