Parfum

Met parfum kun je jezelf hullen in een heerlijk geurtje. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten parfum die allemaal een unieke geur hebben. Voor elke gelegenheid is er een perfect parfum te vinden. Op een zonnige zomerdag draag je bijvoorbeeld een friszoete geur met een fruitige basis. Naar een chique diner draag je een zwaarder avondparfum met een bloemige ondertoon. Voor de heren is er natuurlijk een mannelijk parfum met een kruidige ondertoon. Oftewel: voor elk persoon en voor elke gelegenheid is een lekker geurtje te vinden. En het hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een lekker geurtje hebt gevonden kun je je parfum eenvoudig goedkoop online bestellen via een parfum shop als Onlineparfumerieshop.nl.

Parfum noten

Een geurtje bestaat uit drie verschillende geurnoten. De allereerste geur die je ruikt is de topnoot of hoofdnoot. Deze geur blijft meestal maar maximaal enkele minuten hangen. Daarna ruik je deze helemaal niet meer. Deze geur is vooral belangrijk bij het verkopen van parfum. Het is eigenlijk een soort lokkertje. Een voorbeeld van een typische topnoot is een frisse citrusgeur. De geur die je daarna ruikt zijn de hartnoten, oftewel middennoten. Wanneer de topnoten grotendeels verdwenen zijn, komt de hartnooi opzetten. Bloemengeuren zijn meestal hartnoten. Deze geur is eigenlijk de belangrijkste geur. Nadat de hartnoten na 1 á 2 uur vervluchtigd zijn, blijven de basisnoten over. Deze kunnen hun geur vele uren afgeven. Een goed voorbeeld van een basisnoot is een houtgeur, bijvoorbeeld sandelhout.

Koop een parfum die bij jou past

Als je parfum draagt, is het verstandig om niet te vaak te spuiten. Je neus went aan de geur en terwijl jij hem niet meer ruikt, zullen omstanders het wel nog ruiken. Als je dan bij spuit, zul je straks bekend staan als de lopende parfumerie, en dat wil je natuurlijk ook niet. Heb je bij je vriendin een heerlijke geurtje geroken en wil je deze ook graag hebben? Probeer het parfum dan eerst uit op je eigen huid. Een parfum ruikt namelijk anders op elke huid. Het is ook erg belangrijk dat je minstens 15 minuten wacht met het kopen van een parfum nadat je deze hebt geprobeerd. De topnoten zullen dan namelijk grotendeels weg zijn en dan ruik je de hartnoten, die eigenlijk het belangrijkst zijn. Het is nóg beter om het parfum een paar uur te dragen. Zo kun je alle noten ruiken en dan kun je pas echt bepalen of een parfum goed bij jou past.