Verzorg je lichaam

Het is erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Je hebt namelijk maar één lichaam, en daar moet je het de rest van je leven mee doen. Daarom is lichaamsverzorging ook erg populair onder vrouwen. We krijgen steeds beter in de gaten dat je je lichaam af en toe moet verwennen met fijne producten zodat je huid weer helemaal fris en fruitig is. Speciaal voor jou zetten we een paar fijne lichaamsverzorgingtips op een rijtje, want je lijf verzorgen hoeft helemaal niet duur te zijn en helemaal niet veel tijd te kosten!

1, Scrubben, scrubben, scrubben

Je huid is het grootste orgaan dat je hebt, dus het is belangrijk om deze goed te verzorgen. Tijdens het douchen kun je eenvoudig even scrubben. Het kost nauwelijks extra tijd en je ontdoet je huid van overtollige, dode huidcellen en je stimuleert de celvernieuwing. Er zijn veel verschillende soorten scrubs: zo zijn er scrubs op oliebasis, gelbasis en cremebasis die elk weer geschikt zijn voor bepaalde huidtypes. Let hier dus goed op tijdens het kopen. Scrubs van huismerken zijn vaak erg goedkoop en werken prima, dus voor weinig geld geef jij je huid 1 á 2 keer per week een ware spa behandeling!

2, Je huid verwennen met een lekkere bodylotion

Vooral na het scrubben is het ideaal om een body lotion te gebruiken. Nadat je jezelf hebt afgedroogd na het douchen, gun je je huid een laagje bodylotion voor de nodige voeding en hydratatie. Het goedje is vrij vloeibaar, is gemakkelijk uit te smeren en trekt snel in. Het is mogelijk dat je een zeer droge huid hebt. Als het bijvoorbeeld erg koud is buiten, willen onderbenen wel eens extra verzorging nodig hebben. Mocht een bodylotion niet voldoende zijn, kun je ook nog kiezen voor een bodybutter. Deze is erg vet en is perfect voor een zeer droge huid.

3, UV-bescherming: zonnebrandcreme is een must voor een mooie huid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik alsjeblieft een zonnebrandcreme. De zon is op lange termijn namelijk ontzettend slecht voor je huid. Zo kan je huid vroegtijdig verouderen. Maar nog veel erger dan dat is het feit dat je huidkanker kunt krijgen van overmatig zonnen. Daarom is het belangrijk om ten alle tijden een SPF te dragen wanneer je de zon in gaat. Zorg er ook voor dat je regelmatig bij smeert, zeker als je aan het strand/zwembad ligt en je regelmatig even een duik neemt. Je wordt misschien íets minder bruin als zonder SPF creme, maar op de lange termijn heb je een mooiere, jongere huid en veel minder kans op huidkanker. Daar doen we het toch voor, niet dan dames?