Verzorgingsproducten

Het is belangrijk om elke avond je make-up van je gezicht te halen. Het is namelijk erg schadelijk voor je huid om je make-up er altijd op te laten zitten. 's Nachts herstelt je huid zich namelijk, maar dit proces wordt tegengehouden wanneer er nog oude make-up op je gezicht zit. Ook puistjes kunnen de kop opsteken wanneer je je make-up niet netjes verwijderd. Poriën raken namelijk verstopt door foundation en andere make-upproducten. Daarom is een goede avondroutine erg belangrijk. Wij helpen je graag op weg met een voorbeeld avondroutine

1, Je begint met het verwijderen van de make-up. Doe dit erg voorzichtig, want hoe harder je wrijft, hoe slechter dit is voor je huid. Zorg voor een goed reinigingsproduct dat past bij jouw huidtype. Heb je een vette huid met veel onzuiverheden? Ga dan voor een iets agressievere reinigingsgel die de talgproductie tegengaat. Heb je juist een hele droge huid? Kies dan voor een milde en verzorgende reinigingslotion.

2, Na het reinigen gebruik je een tonic. Een tonic zorgt ervoor dat de laatste restjes make-up helemaal verwijderd worden. Ook heeft het meestal iets heftigere ingrediënten die ervoor zorgen dat je poriën goed worden schoongemaakt. Veel dames zullen deze stap overslaan, maar het is toch wel aangeraden om een tonic te gebruiken. Je huid zal je dankbaar zijn!

3, Heb je een serum? Dit is het moment om het serum te gebruiken. Een serum heeft zeer verzorgende bestanddelen en is heel erg geconcentreerd. Meestal zijn twee druppeltjes genoeg om het hele gezicht mee te verzorgen. Serums zijn er in veel verschillende soorten en prijsklassen, en het is een soort extra luxe behandeling voor je huid.

4, Nu is het tijd voor een rijke nachtcreme. 's Nachts gaat je huid herstellen van alle ellende die het overdag heeft meegemaakt, zoals bijvoorbeeld make-up, uitlaatgassen, en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Een rijke, verzorgende nachtcreme assisteert de huid daarbij.

5, Als afsluiter kun je nog een oogcreme aanbrengen. Een rijke oogcreme zorgt ervoor dat je minder 'puffy' ogen krijgt en het voorkomt kraaienpootjes en kleine rimpeltjes. Mocht je geen speciale oogcreme hebben, dan kun je ook wat extra nachtcreme onder je ogen deppen voor een extra verzorgd effect.