Voedingtips

Beauty komt grotendeels van binnenuit. Alles wordt binnen in je lichaam geregeld, en hoewel je aan de oppervlakte het een en ander kunt reguleren met de juiste cremes en producten, kun je vooral met voeding veel doen. Een gezonde voeding is namelijk de brandstof van het lichaam. Je kunt je voorstellen dat een lichaam liever draait op verse groenten en fruit dan op chocola, chips en vettigheid. Daarom hebben we enkele tips voor je waarmee jij een gezonde start kunt maken.

Matig met alcohol

Een glaasje alcohol op zijn tijd kan lekker zijn, maar je lichaam heeft er weinig aan. Alcohol is een ware caloriebom en het heeft geen voedzame stoffen. Oftewel: je lichaam heeft het totaal niet nodig. Natuurlijk is het gezellig om wel eens een glaasje wijn te nuttigen, maar probeer het dan bij rode wijn te houden en doe dit niet te vaak.

Groenten en fruit

Lekker cliché, maar groenten en fruit zijn goed voor je lichaam. Er zitten veel voedzame stoffen zoals vitaminen en antioxidanten in groenten en fruit. Mocht je moeite hebben om de juiste hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen, dan kun je ervoor kiezen om smoothies te maken. Als je verse spinazie in een fruitsmoothie stopt, overheerst de fruitsmaak maar je krijgt toch de nodige groenten binnen. Wist je trouwens dat gezond eten zowel goed is voor je beauty als ook voor je sexuele energie!

Meer vis, minder vlees

Vette vis is erg goed voor een gezonde huid. Hierin zit namelijk Omega3 vetzuren, welke het herstellend vermogen van de huid bevorderen. Over het algemeen wordt er te weinig vis gegeten, dus het wordt tijd om de verhoudingen recht te trekken: fifty-fifty is een mooie vis-vlees verhouding. Vlees is namelijk ook belangrijk. Kalkoen is bijvoorbeeld er gezond door het lage vetpercentage en de aanwezigheid van aminozuren.