Zalando

Zalando is een erg bekende webshop op het wereldwijde web. Het online modeconcern lijkt er onderhand een sport van willen te maken irritante reclames uit te zenden, maar buiten dat gegeven om, is de webshop wat ons betreft zeer goed. De Duitse online retailer, die begon als online schoenverkoper, is in Nederland in 2008 opgestart. Sindsdien heeft de webshop een enorme groei doorgemaakt en verkoopt online een groot assortiment aan heren-, dames- en kindermode van diverse bekende merken.

De grootste online shop

Zalando heeft na de Duitse consument dus ook de Nederlandse volledig weten te overtuigen met hun succesvolle strategie én modeaanbod. Zalando staat erom bekend gratis te retourneren en klanten een bedenktijd van 100 dagen te geven. Hierin onderscheiden zij zich van de concurrent en spelen zij perfect in op de behoefte van de klant.

Gemakkelijk online bestellen

Zelf hebben we er pas één keer iets besteld, maar dat was geen enkel probleem. De site is zeer overzichtelijk, het product kan eenvoudig betaald worden met iDeal en vervolgens wordt het de dag erna al bij je thuis bezorgd. De schoenen bleken niet te passen, dus we hebben het meteen teruggestuurd. Het geldbedrag werd teruggestort en we kregen zelfs een cadeaubon als dank voor de bestelling. We wilden eigenlijk een 9 geven, maar ze krijgen een half punt aftrek voor de gruwelijke tv-reclame.

--- 8.5 ---