Cupcakes

Sta jij ook graag in de keuken om een lekker gerecht in elkaar te toveren? Bak je graag lekkere heerlijke cupcakes en versier je deze met snoepjes en andere versiersels? Dan zit je hier goed, want wij hebben namelijk enkele overheerlijke recepten die je echt moet proberen! Een cupcake is namelijk een mooie, elegante en overheerlijke lekkernij die je je gasten kunt voorzetten. Je kunt je cupcake aankleden naar elk gewenst thema, dus voor elke gelegenheid kun je gepaste cakejes maken. Ben je benieuwd hoe je deze lekkernij kunt maken? Lees dan vooral verder!

De lekkerste vanille cupcakes met botercreme

Vanille cupcakes blijven een all time favorite op feestjes en partijtjes. Vanille is namelijk een smaak die bijna iedereen wel kan waarderen. Met een heerlijke vanille cupcake maak je dus veel mensen blij. Wat heb je nodig voor de lekkerste vanille cupcakes met botercreme?

Voor de cupcakes (20-24 stuks):
275 gram bloem
330 gram zelfrijzend bakmeel
220 gram ongezouten boter
440 gram suiker
220 mL melk    
4 grote eieren (of 5 kleine eieren)
1 tL vanille extract

Voor de botercreme
110 gram ongezouten boter
700 gram tot 1300 gram poedersuiker
80 mL melk
1 tL vanille extract

Staat alles klaar? Dan gaan we aan de slag

Zet de oven aan en verwarm deze voor (180 graden C). Zet je muffinblik alvast klaar met de papiertjes erin. Mix de boter in een grote kom zacht. Voeg vervolgens langzaam de suiker toe en klop deze op tot een fluffy geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe zodra het vorige helemaal is opgenomen. Meng het meel en het zelfrijzend bakmeel in een aparte kom doorelkaar en voeg dit beetje bij beetje toe aan het het boter-suiker-ei mengsel. Tussendoor voeg je ook de melk en het vanille extract toe. Meng alles goed doorelkaar maar klopt niet te lang door. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cakejes ongeveer 20 á 30 minuten in het midden van de oven.

Heerlijke romige botercremé

Vervolgens ga je de botercreme maken. Dit doe je als volgt:

  1. Mix de boter, de helft van de poedersuiker, de melk en het vanille extract tot een zachte massa in een grote kom. Vervolgens voeg je beetje bij beetje poedersuiker toe tot de textuur van de creme goed is. Hij moet lekker smeerbaar zijn, maar hij mag niet meer uitlopen.
  2. Is je creme te dik geworden? Doe er dan wat melk bij. Is je creme te dun? Doe er dan poedersuiker bij.
  3. Doe de botercreme in een spuitzak en spuit de botercreme in een mooie toef op de afgekoelde cupcakes.


Smakelijk!